„Közvetlen kapcsolódás a Csönd-del”

Olyan Erő csapott meg az elején, hogy néhány percig elképzelhetetlennek tartottam, hogy bent tudjak maradni a teremben. Ilyet csakis és kizárólag mélységében ’Hazatért’ ’Ember’ közelében éreztem. Az ilyen ’Isteneknél’ az Erőt, az Energiájukat kell felhasználni, hogy a lángjuk csendben átterjedjen és meggyújtsa azt a gyertyát is, aki te vagy.

Idén júliusban járt először Magyarországon Ajiit, aki „A csendes megnyilvánulás hangja”-ként fejezi ki a kifejezhetetlent. A fenti élmény erről az első találkozóról származik, és ha a legtöbb résztvevőre nem is gyakorolt ennyire erőteljes hatást, mindenkit mélyen megérintett a kristálytiszta tudatosság csendes hangja.

Nehéz beszélni vagy írni róla, mert bár Ajiit is szavak által kommunikál, nem az a lényeg, amit mond, sokkal fontosabb maga az energia, amit szavai hullámain továbbít. A beszélgetőpartnerei által feltett kérdésekre úgy válaszol, hogy a kérdés mögött húzódó Csöndre felelj a válasz mögött húzódó Csönd. Kommunikációjával segít nekünk megtapasztalni azt az Egységet, amelyben létezik, és ezt – beszéd által – hozzánk igazítja.

Azok, akiknek van gyakorlatuk önmaguk keresésében, hozzászokhattak, hogy mesterüktől valamilyen technikát kapjanak a gyakorláshoz. Lehet ez jóga, lehet meditáció, a legősibb és legmodernebb gyógyító és önismereti technológiák legszélesebb tárházából úgy válogathatunk, akár egy zsúfolt pláza kínálatában. Ajiit nem ad technikát a kezedbe. Nem árulja a bölcsek tárgyiasult kövét. Azt írja weboldalán, hogy „Az önmegvalósuláshoz (az Én megtapasztalásához) nem kell semmit tenni. Valójában pont arra van szükség, hogy minden tett és tevékenység elcsituljon.”

Ajiit november első hetében ismét Magyarországra látogat, és a nem mindennapi találkozás lehetőségét kínálja mindenkinek, aki készen áll rá.

„A csendes megnyilvánulás hangja”

Szatszang Ajiit-tal

2011.november 5. szombat 19.00

Helyszín: Brahma Jóga és Egység Központ, Budapest, V. ker., Bajcsy Zsilinszky út 36-38., II. emelet

Részvételi szándékod előre jelezd az ajiithungary@gmail.com címen.

„A Szatszangot a szanszkrit úgy írja le, mint „találkozás az igazságban”, vagy úgy, mint társulás, kapcsolódás egy Önmegvalósulttal. A spiritualitás bármely szakaszában a Szatszang a legközvetlenebb út. Hatékonyabb, mint a meditáció, ui. a Szatszang egy párbeszéd, a spirituális igazságok meghallása, melyeket egy Önmegvalósult fejez ki közvetlenül.

A Szatszangon való részvétel nagy lehetőség annak, aki valóban kutatja az igazságot, aki vágyódik az örökéletű szabadságra. A spiritualitás világában sok út és módszer létezik valódi természetünk felismerésére, viszont egy Szatszangon közvetlenül meg is tapasztaljuk azt, hisz az egyetlen igazságról, egyetlen szeretetről van szó, ami ITT és MOST található.

 A Szatszangon való részvétel alatt – a vezetővel folytatott párbeszédek során vagy csendben hallgatva az Ő megnyilvánulásait – az elme összeszedetté válik és minden figyelmét az ÉN-re, a SZERETET-re irányítja. Itt nem a megnyilvánulások intellektuális megértése a cél, hanem sokkal inkább az, hogy a vezetővel egy közvetlen energetikai kapcsolódásba kerüljünk és ebben a környezetben időzzünk testileg és szellemileg.

Nagy hasznára válik a résztvevőnek, ha a Szatszangon „üresen” vesz részt, ami annyit jelent, ítélkezés nélkül, anélkül hogy egy pszichológiai falat húzna fel közte és a vezető között. Alapvetően a valódi Én felismeréséhez nincs semmire szükség, nincs semmi tennivaló. Puszta jelenléted egy üres elmével elég, hogy ráébredj saját valódi természetedre, ami nem más, mint Szeretet, tiszta Tudat és Egység.”

 

További információ:

http://www.facebook.com/events/286333961390608 http://ajiit.org/hu/

Ha a magyarországi eseményekről rendszersen szeretnél naprakész információkat, csatlakozz az Ajiit Hungary Facebook közösséghez.

About The Author
-