“A megosztás, bizonyos értelemben a létünk alapja.  A kommunikáció, szükségünk van rá, hogy beszéljünk valakivel, ami egy megosztási tevékenység. Meghallgatni valakit az egy megosztási tevékenység.”

A Steal This Film 2 című dokumentumfilm bemutatja, hogyan és miként veszít folyamatosan erejéből a központosított médiagépezet, miért fenntarthatatlan a szerzői jogok és szabadalmak rendszere és hogyan válik a most felnövő generáció passzív médiafogyasztóból az alkotási folyamat részévé. Világosan érződik belőle, miért állunk kulturális forradalom (Daniel Quinn szavaival: egy új reneszánsz) előtt és miért fantasztikusan izgalmas ez a kor, amelyben élünk.

Az emberek a szerzők halála miatt siránkoznak. De amit most látunk az sokkal tovább megy. A korábbi fogyasztókból lesznek az alkotók, és ez egy új gazdasági modellt vetít előre.

Ezek a dolgok teljesen váratlanul érték a szerzői jog ipart, és megpróbálnak harcolni ellene mert nem képesek elfogadni, hogy az új generáció része a médiának. Abszolút őslakosai a médiának. És nincsenek egyedül.

2. rész:

About The Author
-