Hogyan fér meg a spiritualitás és a konteó, lesz-e a világnak egy új, technovallása, eljő-e a Buddhista szent iratokban megjövendölt megmentő, valamint mi várható a Földön a következő időszakban – ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni Ghislaine Lanctot az EzVanKiadó gondozásában megjelent Vallás című könyvében.

A nemrég kezembe került Vallás című könyv meglepő dolgokat boncolgat. Írója Mado, aki Ghis szavai és gondolatai alapján állította össze a Perszonokrácia sorozat ezen kötetét. Ghis, azaz  Ghislaine Lanctot 25 év orvosi praktizálást követően Az Egészségügyi Maffia címmel már megjelentetett egy felkavaró könyvet. Abban az orvoslás és a hatalom összefonódását, az emberi faj tudatos átverésének kérdéseit feszegette. A könyv hatására gyökeresen megváltozik az olvasó az egészségüggyel kapcsolatos világnézete. Hogy igaz-e vagy sem, mindenki eldöntheti maga, az mindenesetre tény, hogy a szerző a megjelenést követően azonnal elveszítette orvosi engedélyeit. Nézd meg itt a Ghis-szel készült riportfilmet.

A Vallás című írása még ennél is messzebbre megy. Az első oldalakon egy szokványos spirituális beálítottságú könyv képe bontakozik ki, és néhány olyan új fogalommal gazdagodik tudástárunk, mint a perszonokrácia, vagy az idesszaság. Ezt követően kissé meredekebbre vált a téma, és Mado hosszan ír arról, hogy a mai összes vallási irányzat a Földön egyetlen célt szolgál, a birkaizmus széleskörű fenntartását. Emellett persze mindegyik komoly gazdasági hatalom, és nem mellékesen a háttérből a politika támogatója, irányítója, meghatározója.

A könyv közepe táján a szerző egészen merész kijelentéseket tesz. Mint mondja, a közeli jövőben egyre jobban elszaporodnak a háborúk, világméretű természeti katasztrófák, sőt, rövidesen megjelennek bolygónkon a fenyegető földönkívüliek is. Szerinte a technológia már ma is adott a tudat teljeskörű befolyásolására, olyannyira, hogy az alienek lehet, hogy nem is lesznek itt fizikai valójukban, hanem csak hologramként vetíti őket a háttérhatalom az emberek legnagyobb városai fölé az égre. És eközben nemcsak ezek a vizuáleffektek borzolnak, de az emberek fejébe sugárzott hangüzenetek is megindulnak. Vagyis mindenki a saját nyelvén hallja majd, hogy valaki beszél hozzá.

Ezt követően megjelenik az ősi buddhista szent iratokban megjövendölt jótevő, Maitreya. Az emberiség pedig készen áll rá, hogy a techno-megmentőhöz fohászkodjon, arra kérve őt, szabadítsa meg a Földet a biztos végtől.

Hogy a kép teljes legyen, a szerző el is magyarázza, miért van erre szükség. Érvelése szerint mindez az új globális kormányzás megteremtéséhez kell. A New World Order (ami az USA egydolláros papírpénzén is feltűnik mint fogalom, és sok összeesküvés elméletnek ad táptalajt), ahogy a történelmünk soráni összes eddigi kormányzás is, nem maradhat meg vallási támogatás nélkül. Ehhez viszont létre kell hozni a mai fullmaterialista fejekben egy új, mindenki számára elfogadható istenképet. Márpedig azt nem könnyű. A könyv szerint viszont ma már ezt technológiai eszközökkel meg is tudják valósítani.

A techno-megmentő antréjához a félelem ad majd megfelelő táptalajt, ezt váltják ki a ma élőkben a gazdasággal, erőforrással kapcsolatos tudatos hírverés, a háborúk, a katasztrófák, és végső lépésként az alien űrhajók, amelyek egész fajunkat fenyegetik majd.

Hogy van-e bármilyen megoldás, és mi az, Ghis és Mado szerencsére arra is megpróbál választ adni. Szerinte egyedül az idesszaság felé való elmozdulás, érthetőbb nyelven megfogalmazva a tudatosodás segíthet. A tudatszint-emelkedés ugyanis törvényszerűen a belső félelmek csökkenését hozza, márpedig félelem hiányában egy ember nem kormányozható kívülről. A spirituális hatalom és bűntársa, a világi hatalom tudja, hogy képtelenek engedelmességre kényszeríteni egy egyesült egyént, akinek testét lelke kormányozza.

Tény, hogy a Vallás annyira felforgató erejű, és olyan szinten hihetetlen, hogy nehéz eldönteni, vajon ép elmével lehet-e bármilyen szinten is hitelt adni az ott leírtaknak. Másfelől viszont érdekes díszletet húz föl napjaink társadalmi történései köré, és e díszletek között a történések is beilleszthetőek egy egységes és ellentmondásmentes képbe. Hogy mindehhez kell-e Maitreya, UFO-hologram, fejekben megszólaló hang és összeesküvés, azt már mindenki döntse el maga. Gondolatkísérletnek mindenesetre érdekes, amit a nagysikerű írónő boncolgat.

A  Vallás és a Perszonokrácia Kötetek sorozat többi könyve (Politika, Hatalom, Evolúció, Egészség) megrendelhető az ezvan kiadó honlapján.

szerző: rasta

About The Author
-