Megvilágosodás. Felemelkedés. Dimenzióugrás. Mindezek mögött egy fogalom lapul: nézőpontváltás. Azaz, hogy hogyan is változtatná meg az ember az életét, ha mindenre ugyanúgy, ugyanabból a nézőpontból tekint? Hiszen a társadalmunk, amiben élünk, egy bizonyos hozzáállás eredménye – ez már nem tartható fenn, mert milliárdok boldogtalanok, milliárdnyi ember szenved önmagától és a világtól.

S akkor viszont érdemes megkérdezni önmagunktól, hogy mi miben vagyunk hajlandóak másképp működni? Vedd elő az elmúlt hetek–hónapok–évek kihívásait, és látni fogod, hogy egy dolog lapul meg minden mögött: el tudod-e engedni a fejedben lévő gondolatokat arról, hogy minek és hogyan kellene működnie?

Mert ezek a gondolatok, amivel meghatározod az életet, éppen ezek tartanak fogva: hogyan kell egy párkapcsolatban élni, mikor vagy boldog, mit kell a párodnak megtennie, hogy te jól érezd magad, hogyan kell a gyerekeidnek viselkedni, hogyan kell a kollégáidnak viselkednie, hogyan kell tanulnod, hogy pénzt kereshess, hogyan kell akármit csinálnod, hogy ezt meg amazt elérd.

Minden ott van benne a fejedben, egy rendszerben. Ez a régi nézőpont. S ha szeretnél SZABAD lenni, szeretnéd elérni azt az életet, amire vágysz, akkor nem kell mást csinálnod, mint nézőpontot váltani.

tovább a cikkhez a Csillagmag.hu oldalra

About The Author
-