Égésre tojásfehérje

Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegélynyújtásra.Ha valaki megég, – legyen az bármilyen nagy terjedelmű -, legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit felverünk habnak, – csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben rákenjük a megégett felületre.

Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége-bár az erős fájdalom maradt.

Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, – ez tulajdonképpen natúr collagén volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét.

Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás.

Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!!! A bőr színe sem változott el. A megégett bőr teljesen regenerálódott, köszönhetően a tojásfehérjében található collagénnek, – ami a valóságban egy placenta és tele van vitaminnal.

 

következő

About The Author
-