A fehér mustármag (ami egyébként sárga színű) a régi népi gyógyászat és az úgynevezett kolostori gyógyászat gyakran használt anyaga. A mustármag általános hatása, hogy a szervezet anyagcseréjét természetes úton szabályozza. A szervezet különböző helyein lévő káros lerakódásokat elhárítja, ezért a vért tisztítja. Így mindazon betegségeknek, amelyek okai az emésztőszervekben és a vér nem tökéletes összetételében keresendők, a mustármag-kúrával kiküszöbölhetőek. Német szanatóriumok vizsgálatai szerint a kúra lényegesen csökkenti az agyvérzésre való hajlamot, és kiválóan alkalmas az emlékezőképesség javítására.

Érelmeszesedésre hajlamosoknál kiváló gyógyhatás érheti el vele. Az asztmarohamokat csökkenti, sok esetben teljesen meg is szünteti. Hashajtó hatása nincs ugyan, de bizonyos esetekben laza székletet eredményez, mert a magok emulziója fokozatosan letisztítja a bélfalra tapadt, beszáradt bélsármaradványokat. Segít meggyógyítani a bőrön jelentkező betegségeket, hibákat (pattanások, ekcéma, viszketegség), megszünteti a körmök törékenységét és a hajhullás megakadályozásában is van szerepe. Különböző zsírsavai szerepet játszanak az emésztőrendszer fertőtlenítésében.

A mustármag általános hatása

A szervezet anyagcsere forgalmát természetes módon szabályozza. a szervezetben előállított káros lerakodások a bélrendszeren keresztül kiválasztásra kerülnek. a vér megtisztul így tehát minden olyan betegség, amelynek okai az emésztőszervekben, a vér összetételében, káros lerakódásokban keresendő, a mustármag még gyökerében kiküszöböli.

Összegezve tehát: a mustármag-kúrának nagy szerepe van a székrekedés, aranyér, felfúvódások, gyomorégés, máj- és epebetegségek, gyomorbetegségek, anyagcserezavarok, köszvény, reuma, isiász, bőrelváltozások (ekcéma, pattanások), agyi leépültség, vérkeringési zavarok elhárításában, illetve megelőzésében.

Egy kúra időtartama: 6 hét.

Évente háromszor-négyszer érdemes a kúrát lefolytatni.

A mustármag szedésének módja:

Éhgyomorra, rágás nélkül lenyelünk egy csapott evőkanálnyi teával, vízzel.

A három főétkezés előtt rágás nélkül lenyelünk 1-1 kávéskanálnyit szintén vízzel, teával.

 

About The Author
-