A szépségre a boldogság a legjobb recept. De az sem árt, ha leszámolunk a szépség hétköznapi ellenségeivel, és szövetséget kötünk a segítőivel…

Dohányzás

A dohányzás elszínezi az ujjakat és más bőrfelületeket is veszélyeztet. A káros szokás szűkíti és merevvé teszi az ereket, ezáltal a bőr vérellátása romlik. A dohányosok bőre rózsás helyett szürke, hamarabb ráncosodik, ráadásul a sebeik is nehezebben gyógyulnak be.

Éjszakázás

Akik rendesen kialusszák magukat, sokkal fiatalabb tűnnek, mint az állandó éjszakázók. A bőr alvás közben töltődik fel, ezért ha csak pár órát szunyókálunk, az arcizmok megfeszítése miatt kialakuló mélyebb barázdáknak nincs idejük ellazulni, ezért nem fognak eltűnni.

Folyadék

Odalehet bőrünk feszessége és simasága, ha nem ügyelünk az állandó folyadékbevitelre. A bőr legfelső rétegében található szarusejtek víz hatására megduzzadnak, az alsóbb rétegek pedig vízmegtartó hatású olajjal vagy növényi viasszal hidratálhatóak.

További hasznos információkat, valamint a cikket teljes terjedelmében IDE KATTINTVA a TudatosVásárló.hu oldalán, vagy a Tudatos Vásárló Magazin 22. számában találod.

/forrás: TudatosVásárló.hu/

 

About The Author
-