Az öt alap gyógyító kristályok között nagy jelentősége van a rózsakvarc kőnek A közkedvelt rózsakvarc, a szeretet köve!

Már ránézésre is gyengédséget kelt, nem véletlenül tartják azt róla, hogy szerencséssé teszi a szerelmet. Mindemellett erősíti a beleélő képességünket, megbocsátásra ösztönöz, gyógyítja a szív sebeit, nyitottá tesz a szépségre és harmóniára, életre kelti az alkotóerőt.

A KVARC CSOPORT TAGJA

A rózsakvarc viszonylag „ fiatal „ kvarckristály, az 1800 – as évektől ismerik. Elnevezését a színéről kapta, melyet a kvarcba épült titán és a kis mennyiségű mangán biztosít.

Kémiai összetétele ugyanúgy mint az előzőleg már ismertetett kvarckristályoknál, szintén szilícium – dioxid (SiO2 )

Leggyakoribb előfordulási helyei: Brazília, Madagaszkár, USA

A kvarckristályok összetételéről érdemes annyit tudni, hogy földkéregnek közel negyedrésze szilíciumból áll. Ebből az elemből körülbelül ugyanannyi van a földön, mint az oxigén kivételével az összes többiből együttvéve.

A kristályos szilíciumdioxid a természetben három módosulatban fordul elő. A közönséges hőmérsékleten állandó, s ennek megfelelően legelterjedtebb módosulat a kvarc, mely a hatszöges rendszerbe tartozó prizmákból és piramisokból álló kristályokat képez. A víztiszta kvarcot hegyikristálynak, vagy máramarosi gyémántnak nevezik, mangán- és vasvegyületek által ibolyára festett fajtája az ametiszt, a vas által sárgára színezett kvarc a citrin, a titán és mangán által szinezett a rózsakvarc, a szerves anyagoktól szürkésbarna fajtái füstkvarc néven szerepelnek mint drágakövek. Vasoxidtól barnára vagy vörösre festett és a szennyezésektől többé-kevésbbé átlátszatlan kvarc az ónix, achát, jáspis, kalcedon, stb.

Forrás: Dr. Erdey – Grúz Tibor: A szilicium és a szilikátok

A kémia és vívmányai, I. rész, Magyar Királyi Természettudományi Társulat, Budapest, 1940.

A RÓZSAKVARC ÉS A CSAKRÁK

A rózsakvarc a szívcsakra működésére van kedvező hatással.

Hasznos, ha újra elolvassa, mi a szerepe a szív csakrának!

A szív csakra a 7 csakra középső tagja, a mellkas közepén, szívtájékon helyezkedik el. A szív csakra az anyagi és a szellemi világ közötti híd. Hozzá tartozik a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás.

A szív csakra szanszkrit neve Anahata, mely érintetlent, határtalant jelent.

A belső elválasztású mirigyek közül a csecsemőmirigy működéséért felelős, testrészek közül a szív, mellkas, mellüreg, tüdő tartoznak hozzá.

Szívcsakra legfőbb területei:

– megbocsátás

– szeretet

– adás és elfogadás

– együttérzés

Ha a szív csakrája nem működik megfelelően, annak fizikai és érzelmi következményei is lehetnek. Ilyenek a különböző szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek, asztma, ekcéma, AIDS, szénanátha, autoimmun betegségek.

Ha a szív csakráját szeretné megerősíteni, használjon rózsakvarc marokkövet!

A rózsakvarcot nyugalmi állapotban tegye közvetlenül a szív csakrára, a mellkas közepére. Használhat rózsakvarc ujjköveket is, amivel körberakja a szívtájékot.

Hasznos, ha közben koncentrál a kőre és az egészségére, igyekszik minden más zavaró gondolatot kizárni! Ezt könnyebben elérheti, ha közben halk, meditatív hangzású zenét hallgat.

A kezelés időtartama nincs pontosan meghatározva. Tartsa ott a köveket amíg jól érzi magát ebben az állapotban, de legalább 5 percig!

Ha szívcsakra érzelmi zavarait szeretné gyógyítani, használjon rózsakvarc nyakláncot, karkötőt!

Akinek kéznél vannak ezek az ékszerek az megérzi amikor lelkileg szüksége van rájuk! Használja őket napközben, majd tisztítsa meg a nap végén és a Hold energiájával töltse fel újra, hogy másnapra újult erővel hasson Önre!

Az ékszerek használati idejének meghatározását szintén bízza a megérzésére! Amikor nincs rájuk szüksége, nem is kívánja feltenni.

A RÓZSAKVARC GYÓGYÍTÓ HATÁSA A TESTRE

A rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata.

Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is.

Felhasználásának rövid összefoglalása :

Vérszegénység ellen, angina pectoris esetében, mozgási és egyensúlyzavarok kiküszöbölésére, női betegségek esetén, asztmás panaszok esetében használjon rózsakvarc ékszereket naponta, tegyen a zsebébe vagy a közelébe rózsakvarc marokkövet, ujjköveket amelyeket gyakran megérint.

Igyon drágakővizet, aminek elkészítéséhez használja a rózsakvarc követ is!

Alvási zavarok, álmatlanság esetében tegyen a feje közelébe, párnája alá rózsakvarc marokkövet, az ágya melletti polcon, éjjeliszekrényen helyezzen el egy rózsakvarc golyót! Erőszakos jelenetekkel tarkított gyakran visszatérő rémálmok esetében megszünteti és szeretetté alakítja az agressziót.

Hasznos segítség félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot.

Kelések, furunkulusok esetében lazán masszírozó mozdulatokkal simítsa végig az érintett területet naponta kb 5 percig rózsakvarc masszírozó rúddal vagy marokkővel!

A rózsakvarc nyugtató és csillapító hatással van a szívre.

Arannyal együtt a szklerózis multiplex kezelésére is használják.

A RÓZSAKVARC HATÁSA A TUDATALATTIRA

A rózsakvarc erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, és segíti az alkotó gondolatokat.

Termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen és a lelki terhek megszüntetése is ajánlott!

Helyezzen el lakásában rózsakvarc marokköveket, lógasson a szobája ablakába rózsakvarc függőt vagy spirál alakban felfűzött rózsakvarc köveket!

A kövek energiája megsokszorozódik a ráeső napfénytől.

A rózsakvarc kellemes rózsaszíne beleélő – képességet, szelídséget, gyengédséget és szerelmet ébreszt. Finom rezgéseivel beburkolja a lelket.

Sugárzása olyan, mint egy gyengéd érintés, ami alatt a szív fellélegzik, bizalmat nyer és fokozatosan ismét feltárul.

Mások keménysége, durvasága, elutasítása vagy figyelmetlensége nyomán életünk során szerzett sebeink a rózsakvarc oltalma alatt lassan begyógyulnak.

A RÓZSAKVARC ÉS A CSECSEMŐK

A rózsakvarc különösen jó hatású csecsemők és kisgyermekek számára!

Szeretetteljes rezgésével óvja őket, hogy gyermekien tiszta lelkük teljes pompájában kinyílhasson és kibontakozhasson a világ felé.

Elterjedt kedves mód a csecsemő ágya melletti polcon a rózsakvarc angyalka, de kisgyermekeknek akár játszani is adhat olyan méretű rózsakvarc golyót amit nem tud lenyelni.

VÍZEREK ÉS A RÓZSAKVARC

Vízerek leárnyékolására, mágneses mezők abszorbeálására szórjon az érintett területre apró rózsakvarc köveket ( ujjköveket ) vagy marokköveket.

ÉN VÁLASZTOTTAM A RÓZSAKVARCOT, VAGY A RÓZSAKVARC VÁLASZTOTT ENGEM?

Hallott már arról, hogy nem kell feltétlenül kézbe fognia egy követ ahhoz, hogy a vonzódása értelmezhető legyen?

Elég egy fénykép a kőről, de akár csak a drágakő neve is válthat ki olyan érzést, amikor azt gondolja: – EZ A KŐ KELL NEKEM!

Miért van ez?

Lehet, hogy ismeri – sőt használja is – a rózsakvarcot nem baj, most megtudhatja miért hordja szívesen.

Arra a kőre fizikailag vagy mentálisan szüksége van!

Ha Önnek a kedvenc köve a rózsakvarc, olvasson arról, miért vonzódik hozzá?

A rózsakvarc a szeretet köve, a család közelségét, a kedvessel töltött romantikus pillanatokat jelenti.

Ez a kő nyugalmat hoz a rossz időszakok idején, segítségével képessé válhat átértékelni a szépség fogalmát. Ha megsértik, ha neheztel valakire, a szelíd rózsakvarc segít kiüríteni a negatív gondolatokat és melegséget, gyengédséget ébreszt Önben, hogy újra tudjon szeretni.

A rózsakvarc megtanítja arra, hogy szeresse, elfogadja önmagát, észrevegye saját jó tulajdonságait és biztosítja, hogy melegszívű, szerető lelkek társaságára találjon.

Az igaz szeretetet képviselő rózsakvarc békét, elfogadást, gyógyulást és ragaszkodást hoz.

A kő segít megbocsátani és elengedni a régi mintákat amelyek visszatartanak a szeretettől és felszabadítja az elfojtott érzéseket.

A rózsakvarc szerelmi ereje olyan intenzív, hogy sokszor nagyobb figyelmet vonz, mint amit tulajdonosa elbír.

Ha Önnek a rózsakvarc kőre esett a választása, akkor az azért történt, mert fizikailag és lelkileg erre a kőre van szüksége!

Ne késlekedjen hát!

Szerezzen be bármilyen rózsakvarc ékszert vagy marokkövet

és nincs más dolga,

csak figyelje a változásokat az életében!

A RÓZSAKVARC ÉS A HOROSZKÓP

A rózsakvarc a Bika és Mérleg csillagjegy szülötteinek szerencsekövévé válik.

MILYEN HATÁSSAL VAN A RÓZSAKVARC A BIKÁRA?

A rózsakvarc összhangban van a Bika lelkének mélyén rejlő gyengéd szeretettel és segít azt felszínre hozni.

Meggyógyítja sebzett szívét és segít abban, hogy a sérüléstől való félelem nélkül tárulkozhasson fel mások előtt.

Mélyíti az életörömét és segít felfedeznie a természetben, a művészetben és a másik emberben rejlő szépséget.

A rózsakvarc élénkíti a Bika csillagjegy szülöttének alkotóerejét is.

MIT TESZ A RÓZSAKVARC A MÉRLEG CSILLAGJEGY SZÜLÖTTEIÉRT?

A rózsakvarc abban segít a Mérlegnek, hogy felfedezze saját belső harmóniáját és képes legyen ezt másokkal is megosztani.

Szeretetteljes sugárzásával begyógyítja a Mérlegek lelki sebeit, gyengéd szeretetet és életörömöt ébreszt.

Mélyíti a harmonikus formák, színek és hangok felett érzett különleges örömét és Őt magát is a művészetek irányába tereli.

About The Author
-