Szerinted mi áll a feltartóztathatatlan infláció hátterében, ami miatt a vállalkozások évről-évre csak sínylődnek?

Tudtad, hogy 2009. óta a kereskedelmi bankok a fedezetre elkülönített pénzösszeg ötvenszeresét adhatják ki hitelbe – mindezt törvényes keretek között? Könnyen belátható, hogy így a folyószámla hitelpénzek kamatainak visszafizetésére sosem lesz elegendő pénzmennyiség a gazdaságban…

Most végre lehull a lepel, és megtudhatod, hogy kik működtetik az alattomosan munkáló pénzszivattyút a háttérben, amely a Te vállalkozásodat is érdemtelenül fosztja meg a bevételtől és a megrendelésektől! Kukkants be a modern pénzrendszer poklának legmélyebb bugyraiba, ahonnan a magyar vállalkozások egy maroknyi csoportja már sikeresen megmenekült.

Mivel a kamatos kamat alapján létrehozott új folyószámla hitelpénzek úgy keletkeznek 2009 év elejétől, hogy a bankok a fedezetre elkülönített pénzösszeg ötvenszeresét adják ki törvényesen hitelbe (busás kamatra), így folyamatosan gerjesztik az inflációt.

Az így kihelyezett hitelek miatt a kamatok visszafizetésére sosem lesz elegendő pénzmennyiség a jelenlegi gazdaságban, mert a papírpénz megszületését életre hívó aranyfedezet már nem létezik, és többé nem is fog létezni.

A fedezetlen hitelpénz kamatait a meglévő pénzkészleteiből kell visszafizetni, ami azt jelenti, hogy a kamatos kamat visszafizetése exponenciálisan növeli a pénzhiányt a gazdaságban. A mai kereskedelmi bankok működése nagy erőkkel szívja el a gazdaságból a pénzt, így egyre több vállalkozás marad pénzbevétel nélkül. Ebben a játékban kizárólag a bankok járhatnak jól – a többieknek nem osztottak lapot.

Van mit tanulnunk a pénzügyileg stabil Svájctól?

Míg az Európai Unión belül a legtöbb ország kínlódik, a magyar vállalkozók vért izzadva küzdenek a túlélésért, addig a svájci cégek dinamikusan fejlődnek.

Vajon mi a titka a svájci gazdaságnak, amely a „nehéz időkben” is töretlenül dübörög?

A svájci üzletemberek körön belül vásárolnak, azaz “helyi pénzt” használnak kamatmentesen, mivel egy közösségen belül egymással üzletelnek. Egymás termékeit fogyasztják, így minden tranzakció mögött kamatmentes hitel áll. A hitelt körön belül kell visszafizetniük TERMÉKBEN, így elkerülik a kamatos kamat és a levegőpénz létéből fakadó kínokat.

Számukra egyértelmű, hogy csak úgy generálhatnak bevételt, biztosíthatnak egymásnak munkát, ha az eltérő szolgáltatásokat bizalmi körön belül, a tagoktól szerzik be.

Nézzünk a színfalak mögé, és ismerd meg pl. a svájci WIR Szövetkezeti Bankot. A WIR banknak saját közösségi pénze van a Svájci Frank (CHF) mellett, ami a CHW (wirtschaftsring = gazdasági kör). A CHW-t kizárólag egymás közt használják a körön belüli vállalkozások, mert csak így tudnak egymásra támaszkodva stabilan működni. Ezzel a könnyen másolható módszerrel kirekesztik életükből a globális gazdasági nehézségeket.

2011. július 9-10. -én Budaörsön szervezik meg az I. Országos “Helyi Pénz” Konferenciát az ország és a világ leghitelesebb szakembereivel. A szemfelnyitó előadásokból megismerheted azokat a 15 éve működő helyi megoldásokat, melyet már Magyarországon is több, mint 1000 magyar vállalkozás használ sikerrel.

9 érv a konferencia mellett

Kevesek által ismert tényeket ismerhetsz meg
Meglepően kockázatmentes üzleti kapcsolatokat építhetsz.
Varázslatos forgalomnövelési lehetőség tárul fel előtted.
Felejtsd el a rossz fizetési morált! A 100 %-os fizetési garancia az üzletkötések során nem álom.
Érdekel egy kirobbanóan eredményes módszer a potenciális partnerek megszerzésére?
Eszelős versenyelőnyre tehetsz szert új vevők meghódításával, ha magas a bizalmi indexed.
1 – 3 éves futamidejű kamatmentes vásárlási keretek
Csodálatos likviditásnövekedés – ez nem csak vízió…
Eredményes üzleti találkozó a személyes kapcsolatok kialakításához

A konferencián előadnak:

Ángyán József Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Az államtitkár úr fogja megnyitni a konferenciánkat. “A magyar kormány és az agrártárca támogatja a soproni kékfrankhoz hasonló kezdeményezéseket – jelentette ki Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a “Helyi pénz a helyi gazdaság erősítésére” című nemzetközi konferencián.”

“Ángyán József a konferencián kijelentette, hogy van létjogosultsága a nemzeti fizetőeszközök mellett működő helyi pénznek, hiszen az nagyban hozzájárul a kistérségek gazdasági megerősödéséhez. Az autonóm helyi gazdaságok kevésbé kiszolgáltatottak a gazdasági válság megrázkódtatásainak, a globalizáció káros hatásainak. Ebben pedig kulcsszerepe lehet a helyi pénznek, amely visszatér a fizetőeszköz eredeti szerepéhez, tehát egyenértékes.”

Dr. Drábik János – Mi a probléma? Miért kell önfenntartó közösséget, és hozzá helyi pénzt teremteni, miért nem fenntartható a mostani rendszerünk? (Dr. Drábik János a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője. 2004 márciusa óta a magyar történelmi alkotmány jogfolytonosságának a helyreállításáért küzdő Magyar Nemzeti Bizottmány egyik szóvivője. 2008-ban a Független Újságírók Szövetsége elnökségének a tagja.)

Takáts Péter, Varga Csaba – új közösségek és új pénzrendszerek. (Takáts Péter: organikus szervezetfejlesztési tanácsadó, továbbá a kulturális kreatív jelenség egyik magyarországi frontembere, és jelenleg Varga Csaba szociológussal 28 délfejér megyei településen dolgoznak egy zárt gazdasági közösség létrehozásán helyi pénz eszközével)

Leitold László, a veszprémi székhelyű Kinizsi Bank vezérigazgató-helyettese. Lászlótól olyan gyakorlati megoldásokat kapsz, ami azoknak tud segíteni, akik egy nagyobb üzleti közösségben, vagy üzleti klubban tagok, és szeretnének egy banki hátteret találni a maguk üzleti klubjában esetlegesen bevezetésre kerülő közösségi pénzüknek.

Vezér-Szörényi László – Hogyan lehet a helyi pénzeket a mindennapokban technológiailag megvalósítani, avagy egy gyakorlati, és működő modell bemutatása. (Vezér-Szörényi László, aki a Deutsche Bank és a Commerzbank független tanácsadója volt 7 éven át német földön. Hazai vonatkozásban: a Magyar Országgyűlés megbízásából készített egy átfogó tanulmányt az ökológiai pénzrendszerekről. Mostanság a német kormány bankjának tanácsadója, ill. konkrétan eme bank főkönyvét kezeli. Számos publikáció származik tollából, több könyv társszerzője.)

Kecskeméti Attila – A Magyar Termék nonprofit Kft ügyvezetőjeként sokat tett a magyar gazdaságban a pénzhiány csökkentéséért olyan cégekkel karoltve, mint a Cerbona, a Detki Keksz, az Univer, és a Forest Papírgyár együttműködésében.

Koller Attila előadása a vállalkozói mentőöv, avagy “hogyan tudsz Kkv-ként közösen, közösségben túlélni, megmaradni a meglévő profitod mellett”. Koller Attila Magyarországon 15 éves múlttal rendelkezik a gazdasági körön belüli üzletek szervezésében.

Bernárd Lietar miatt létezik ma világunkban az Euro, mivel annak elődjét, az ECU-t (Ekü) ő alkotta meg. Bernárd Lietar öt évet töltött a Belga Központi Bankban, ahol első feladatai között az ECU (single European currency system) megtervezése és bevezetése szerepelt. Elnöke volt a Belga Elektronikus Fizetések Rendszernek, és nemzetközi vállalatoknak tervezett sokdevizás környezetekben alkalmazott technológiákat. Segített fejlődő országoknak a kemény valuta bevételeiket növelni, továbbá a belga Lovain-i egyetemen tartott nemzetközi pénzügyi kurzust. 
Bernard Lietaer lett az egyik legnagyobb és legsikeresebb nemzetközi, off-shore, pénzügyi alap ügyvezetője és pénzáru kereskedője. Jelenleg a kaliforniai Berkely Egyetem fenntartható források központjában (Center for Sustainable Resources) tevékenykedik.

További részletek és jelentkezés:

Időpont: 2011. 07. 9-10. (szombat 14:00-20:00 – vasárnap 10:00-18:00)

Helyszín:BUDAÖRS VÁROSI SPORTCSARNOK és STRAND, 2040 Budaörs, Hársfa utca 6. (GPS koordináták: 47° 27′ 22,84” ; 18° 58′ 8,98”)

Jegyár:

Kedvezményes jegyek kaphatók, amit MOST tudsz lefoglalni, mert a helyszínen drágább lesz.
A kedvezményes jegyár mindössze 8.000 Ft/Fő/2 nap

további információ, telefonos előrendelés:06.70.578.4766 / http://www.helyipenz.info/

About The Author
-