Megjelent a Tudatbázis és a CLS Music legújabb közös kiadványa, az instrumentális elektronikus zenei album We Plants Are Happy  Plants – Any Day Now címmel. A lemez különlegessége, hogy 432 Herzre van hangolva. Hogy ez mit is jelent pontosan azt most megtudhatjuk.

Mi a közös a Da Vinci-kód című film végén látható templomban, tizenkét órában percekben kifejezve, a platóni testekben, a DNS regenerálódásban és a méhek zümmögésében?  Egy számról van szó, mégpedig a kilencről.

We Plants Are Happy Plants, Bergmann Péter egyszemélyes elektronikus zenei kalandja, amely hosszú hónapokig tartó kutatásra késztette az internet végeláthatatlan információ tengerében azzal a céllal, hogy egy olyan albumot hozzon létre, amely univerzálisabb törvényeknek felel meg,  mint a néhány évtizede bevezetett 440 Hz alapú hangolás.

Ahogy az ‘Any Day Now’ kilenc számot tartalmazó lemez készült, a Naprendszerünk egy hideg, barátságtalan és élettelen helyből az emberi elmét és az egész Földet befolyásoló, komplex, harmónikusan kapcsolódó, multi-oktávos hangszerré transzformálódott, melynek vibrációi  kihatással vannak testünkre és tudatunkra.

Ezt a hatást számtalan módon magunk is elérhetjük, meditáción, zenén, vagy olyan  tevékenységeken keresztül, amelyek a leginkább izgatják az egyéni érdeklődésünket.

A védikus építészet és még számtalan ősi építmény geometriája utal arra, hogy rengeteg kultúra ismerte a hang sebességét és az ezzel kapcsolatos akkusztikus tulajdonságokat, amelyeket kihasználva tudatmódosító hatású szertartásokat végezhettek pusztán mantrákat kántálva a tökéletes rezonanciára épülő falak között.

Ha szeretnénk megérteni az élet hangolását, célszerű a természetre figyelni. Skóciában, a Rosslyn kápolna építői tisztában voltak vele, hogy elég a  méhek zümmögését alapul venni ahhoz, hogy 432 Hz-re tudják hangolni az épületet. Azonban, hogy ez tökéletes hangozzon, a templomban több mint 40 fok kell legyen. Ez rámutat arra, hogy milyen törékeny és környezet függő a hang, de mindenképp megkérdőjelezi az emberben, hogy érdemes-e egész életünkben ugyanazokon a frekvenciákon hallgatni a zenéket. Ha ma élne, Beethoven vajon 20 hertz-zel magasabban szeretné viszonthallani műveit, mint amikor megírta őket?

432, 528, 639… Végtelen választási lehetőségünk van kezdőpont választásra, de itt jön be a képbe a geometria számbeli megfelelője, a kilenc. Minden ehhez a számhoz vezethető vissza, és most a végtelen példák helyett elég csak arra gondolni, miért végeznek 108 imát a keleti kultúrákban, miért szent szám a 144, vagy a 72, amikhez ha egy 0-át teszünk, megkapjuk a tökéletes geometriai tulajdonságokkal rendelkező platonikus testek szögeinek összegét. Vagy arra, hogy hány percből áll egy napunk. Ha ezeket a számokat számjegyenként összeadjuk, mindíg kilencet kapunk. 4+3+2 = 9

A lehetőségek valóban végtelenek, de megéri elkezdeni felfedezni őket. Az ‘Any Day Now’ egy kísérlet, de összességében egy üzenetet próbál közvetíteni, mégpedig hogy az univerzum íratlan szabályokra épül és mint emberek tehetünk azért, hogy minél kevesebb ellenállásban legyünk a mindenség  sodró erejével szemben.

Az album megvásárolható a zenewebshop.hu oldalról cd és mp3 formában.

About The Author
-