Nagy örömmel tudatjuk veletek a hírt, miszerint a Tudatbázis honlap kilép a virtuális térből, és kulturális kiadóként folytatja küldetését. Ennek első lépése, hogy a CLS kiadóval (melynek egyik tulajdonosa vagyok) létrehoztunk egy lemezkiadó címkét (ún. label-t), melyen a jövőben többek között lemezeket fogunk kiadni. Kérlek, olvassátok el a hivatalos sajtóanyagot az alábbiakban! Reméljük tetszeni fog Nektek is kezdeményezésünk.

üdvözlettel, Bérczes Ádám

[quote]“Minden változik, semmi sem az aminek látszik” (Kowalsky)[/quote]

2012 a változás éve. Új fejezet kezdődik a CLS Kiadó életében is: új labellel jelentkezik, mely a Tudatbázis névre hallgat. A label célja, hogy kiadványai segítségével népszerűsítse honlapunkat.

A tudatbázis egyrészt kapcsolati adatbázis azok számára, akik ráuntak már a materialista világszemléletre, az ezt közvetítő médiára,  akiket vonz a tudatos életvitel, s keresik a hozzájuk hasonló lelkületű, irányultságú embereket.

A tudatbázis másrészt folyamatosan bővülő adatbázis minden olyan információval, mely a tudatosság tematikájába tartozhat, legyen szó egészségtudatos táplálkozásról, életmódról, környezettudatos gazdálkodásról, megújuló energiáról, a jelen gazdasági és politikai világot megkérdőjelező elméletekről, az univerzum titkait fürkésző tudományokról (mint pl. kvantumfizika, ingyen energia, űrkutatás), az emberiség (azon belül a magyarok)  eddig nem ismert történelmét kutató információkról, vagy az emberi lélek titkairól, szeretetről.

Az oldal jellemzője, hogy a fenti témakörökben többnyire olyan cikkeket tesz közzé, melyek még kevéssé kapnak figyelmet a legnépszerűbb médiafelületektől, ezáltal egy fajta “piaci rést” tölthet be, számos hasonló honlappal, bloggal együttműködve.

Szívhez Szól

Úgy gondoltuk, hogy a média figyelmét könnyebben tudjuk felhívni a honlapra és tartalmára a zene által, valamint az ismert művészek zenekarok segítségével. Így egy label létrehozását éreztük a leghatékonyabb eszköznek a népszerűsítésre, melynek el is készült első kiadványa, a Tudatbázis vol.1 – Szívhez Szól című válogatáslemez.

A lemez gerincét a CLS Kiadó saját repertoárja adja, de számos olyan előadó is szerepel rajta, akikkel korábban együtt dolgoztunk, vagy csak szimplán remek emberi viszonyt ápolunk. Továbbá bemutatunk pár kevéssé ismert zenekart is, mint pl. az Amatild vagy a HENNA, akikre eképp szeretnénk felhívni  a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

Külön érdekessége az albumnak, hogy több olyan dal szerepel rajta, melynek ez az első hivatalos megjelenése kereskedelmi forgalomba, ilyen például Laár András és Zoohacker együttműködésének eredménye, a Tilinkó, mely a 14. Buddha Bar válogatáson is szerepel. De először megvásárolható az Ocho Macho és Kowalsky közös műve a Képzeld el Másképp is. Sőt bármilyen furcsán hangzik, de a Compact Disco Eurovíziós dala a Sound of Our Hearts is most jelenik meg először bolti forgalomban. Végül meg kell említeni a Holdviola Vágta című dalát is, mely szintén ezen az válogatáslemezen debütál.

A válogatás összeállításánál szempont volt, hogy ne csak zenei, de tartalmi íve is legyen a lemeznek:

Egy instrumentális tilinkózást követően a tavaszi szél felébreszt, mely után vágtázni támad kedved. Ha Te tudnád, amit én, akkor már lehet, hogy forradalom lenne, de a szív forradalma, ami létrejön, amint elképzeled másképp. A lényeg, indulj el az úton, és holnap új nap vár. A “mindhalálon túl” felébredsz mint egy gyermek, aki a szív hangjára hallgat csak, és a szeretet szele viszi, mert tudja, hogy jó nekem..és végül az instrumentális zárszó a szívcsakrából.

A lemez tracklistája:

1. Laár András meets Zoohacker – Tilinkó

2. Amatild – Tavaszi szél

3. HENNA – Ébredj

4. Holdviola – Vágta

5. Balkán Fanatik – Ha Te Tudnád

6. Anima Sound System – Revolution

7. Ocho Macho és Kowalsky – Képzeld el Másképp

8. Biorobot – Úton

9. Tankcsapda – Új Nap Vár

10. Kowalsky meg a Vega – Mindhalálon Túl

11. Intimtorna Illegál – Ébressz fel

12. Fábián Juli & Zoohacker – Like a Child

13. Compact Disco – Sound of our Hearts

14. Zagar feat. Underground Divas – Wings of Love

15. Ocho Macho – Jó Nekem

16. Bársony Bálint és Juhász Attila – Szívcsakra

A Tudatbázis label alatt a jövőben további válogatás- és művészlemezek jelennek meg, mint például Laár András Tündértantra vol.2 című albuma is. Illetve tervezzük a tudatosság témakörébe vágó könyvek, e-könyvek, filmek kiadását, gyártását és forgalmazását, valamint koncertek, előadássorozatk szervezését. Együttműködés céljából várjuk minden hasonló gondolkodású barátunk megkeresését!

A Szívhez Szól megvásárolható és letölthető erről a linkről:


About The Author
-