Különleges vendége volt szerda este a Kowalsky meg a Vega koncertnek, ugyanis a Zöld Pardonba ellátogatott a kétszeres világbajnok, Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó, Gyurta Dániel. Az élsportoló nagy rajongója a zenekarnak, s ha már megjelent, kölcsönösen meglepték egymást. Kowalsky megfestette Danit, Dani pedig azt az úszósapkát ajándékozta az énekesnek, amiben a sanghaji világbajnokságon aranyérmet szerzett.

Másfél esztendeje ismerkedett meg személyesen Gyurta Dani és Kowalsky, amikor az úszó a zenekar koncertjén ünnepelte születésnapját, és egy közös ismerősük bemutatta őket egymásnak. Azóta is tartják a kapcsolatot, aminek jó példája, hogy szerda este is ellátogatott Dani a Kowalsky meg a Vega koncertjére a Zöld Pardonba. Mivel az idei világbajnokság óta nem találkoztak, az énekes készült arra, hogy egy különleges ajándékkal gratulál a VB-címvédéshez. Kowalsky – akinek már több kiállítása is volt – megfestette a sportolót, majd a festményt átadta neki. Emellett Dani pendrive-on megkapta a novemberben megjelenő új lemez egyik dalát, ami a Szentlélek Network… avagy Lájkollak címet viseli. A nagy találkozó Kowalsky számára meglepő fordulatot vett, ugyanis Dani is készült: az énekesnek ajándékozta azt a sapkát, amiben Sanghajban 200 méteres mellúszásban aranyérmet szerzett.
– Teljesen leültem, amikor átnyújtotta Dani – fogalmazott Kowalsky. – A többieknek is mutattam, lefagytak tőle. Óriási ajándék, büszke vagyok rá.
– Sejtettem, hogy valami meglepetéssel készül Kowa, és tudtam is, hogy fest, de erre a festményre nem számítottam – vette át a szót Dani. – Nagyon jó a képválasztás, és tetszik a festmény, már ki is raktam az érmeimet tartalmazó vitrinem mellé. Kowalsky zenéjét már vagy 7-8 éve szeretem, kedvencem a Forradalom Rt lemez. Versenyek előtt mindig a hangulatomtól függ, hogy hallgatok-e zenét vagy sem. A sanghaji 200 mell előtt feszültség volt bennem, nagy volt a tét, ezért közvetlenül a döntő előtt meghallgattam Kowától a Szemenszedett igazság című dalt. Megnyugtatott, és látva az eredményeimet, nagyon jó hatással volt rám.

A Kowalsky meg a Vega új, dupla albuma 2011 novemberében jelenik meg a CLS Music gondozásában. Az új anyag először a zenekar budapesti lemezbemutató koncertjén lesz kapható November 25-én a Barbanegrában, mely az Illegál Fesztivál első fővárosi megrendezése lesz, a koncerten természetesen fellép Kowalskyék előtt a fesztivál ötletgazdája az Ocho Macho is.

Itt meghallgathatjátok a készülő lemez egyik új dalát már:

About The Author
-