Az emberek nem törõdnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik, pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl !!! Se több, se kevesebb !!! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCl !!! Ezzel szemben szinte minden só KCL-el kevert ha nem 100%-ban az. De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent.

Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete… Mióta kizárólag csak fluor mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem, pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl. Döbbenetes ami itt és most folyik !

30 éves barátaim közül sokan nemzõképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magasvérnyomásban szenvednek stb. Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom, de ez nem igaz, mi egy õsi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar?

Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni, mert heves szívtájéki szorításra és erõs légszomjra ébredtem és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül. Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal. Az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az elõbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel !

Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekrõl beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam. 10-12 évvel késõbb aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását. Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettõl kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettõl szívritmuszavaros atyám! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk! Kiváltképp a fasírtot!

Összeállt a kép, mert egyértelmû. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes, mert a tények makacsul tények is maradnak ! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkires em, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenõrizni. Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenõriztem a polcokon a sót, a sókat,nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni. Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg. Azóta olvastam egy bölcseletet: “..az okos ember mindig kételkedik..” Ez nagyon idevág !

Azóta szereztem tiszta NaCl-t a patikából és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 elõtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság…Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL !!!!!! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot.. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyû pusztítást végez !!! A természetben elõforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékû KCl-el szemben teljesen védtelen !!!

Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki..van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemzõ lesz. Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra..itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra..Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott  megkíván..Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel…Nem furcsa ?! Ez az én tapasztalatom..a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védõfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra.. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felsõ indusz, andusz professzorai ennek ellenkezõjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltûnési viszketegségben szenvedõ szórakozott tudós ember !!!! Én a magam bõrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelõen választom meg..felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Õ lesz a gyermekem dokija. Én már 250 kg sót vásároltam és ebbõl kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerõseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás elõtt 10 perccel vettem át a sót  patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnõ megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót?! Feldolgozó üzemem van ??? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezésérõl? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Õ is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag !!!! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Õ tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Õ is ebbõl a tiszta sóból ??? Erre Õ: “..mi csak ezt esszük..” Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrõ éjszakáim történetét, mire Õ sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak.

Még egyszer, nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még vegyész sem vagyok, csak gondolkodom és már senkinek semmit el nem hiszek ! Egy vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, ahol is a szokásos duma volt felírva: 50%-ban NaCl szegény só és a másik 50%-ban pedig KCl volt beletöltve mert így csökkenthetjük a vérnyomást…bla bla bla bla. Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el amikor beszéltem neki errõl, deamikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát, illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCl tartalmú sót árulnak, akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér egy gyilkossággal.

Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, meg lehet kérdõjelezni, le lehet engem hülyézni és kontárnak nevezni, csak rajta! Tejfalussy úr igazának az ellenkezõjérõl engem ugyan meg nem gyõz senki sem ! Még a jó Isten sem ! Isten áldja meg Tejfalussy urat amiért felemelte, fel merte emelni a szavát és ezzel vállalva az üldöztetését azért, hogy egy páran megmeneküljenek ettõl a tömeges mérgezéstõl ! Ugyanis sokkal kevesebben vannak azok akik felébrednek és használni kezdik az agyukat és a régen tanultakat – mint a többség akiknek egyszerûbb azt mondani, hogy ez egy összeesküvés elmélet – és másra is használnák az agyukat a helyváltoztatás koordinációján kívül! Azután; még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról. Távol áll tõlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy Önök is fogyasztják HUMINI… akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel is a következõ gondolatmenetet! Kérem olvassa el, és gondolkozzon el rajta! Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények nem elhinni kell, hanem átgondolni! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelõen tudatosan cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel! De hinni max. a templomban szabad! Különösen nem a reklámoknak!

Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerõsöm is egyöntetûen és egymástól függetlenül is elfogadták, sõt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Õ is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag.

A neten sok infó kereng errõl amit én kérésére szívesen megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan! “.. Amirõl beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, veled is! Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort! A módszer egyszerûen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért, mert ebben a témában aránylag könnyû félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentõségét.

Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszûkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elõ, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentõsen segíti a rák kifejlõdését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetû, azoknak a kifejlõdésében az anyagcsere zavarok jelentõs szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgezõ, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezõvé.

Az az anyag amirõl konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belõle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!! Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadék fogyasztást és ennek megfelelõen 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene. A vizelet, mint szûrlet a vérbõl választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesrõl lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségû sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 – 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 – 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 – 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentõsen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezõekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 – 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendõ mennyiségû JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendõ mennyiségû jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy õk bizony elég sót esznek.)

Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendõ jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha elõveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenõleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy idõjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 – 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkezõ tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentõs hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak.

30%-kal csökkentett nátrium tartalmú só

A magas nátriumfogyasztás növeli a magas vérnyomás, a vese, a szív és az érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen Horváth Rozi termék hozzájárulhat a nátriumbevitel csökkentéséhez, illetve az ajánlott nátrium-kálium arány eléréséhez. Verospiron szedése esetén fogyasztása tilos! 500g-os dobozban kapható. Magyarországon gyártott termék

Beküldte: Plósz Sándor

 

Válasz kérdéseinkre AMBROSIUS -tól:

Szia Zoli !

Kérésed sajnos könnyen teljesíthetõ. A GOOGLE-be beírod, hogy: “csökkentett Na tartalmú” és akkor kidob egy csomó képet a keresõ. Teljességgel rossz út ha valaki azt keresi, hogy melyik sót nem szabad megvenni és fogyasztani !!!! SEMILYEN SÓT NEM LEHET AJÁNLANI MA A KERESKEDELMI FORGALOMBÓL !!!!!! Ha ma ajánlok egyet, mert ma még az tiszta, holnapra már lehet az is kálisózott lesz !!!! És a dobozára, vagy zacsjkójára tök mindegy, hogy mit írnak rá, nem? A lényeg, hogy mi van benne!

Az pedig bizonytalan tisztaságú, illetve nagy bizonyosággal Kálisózott ! Van úgy, hogy nincs ráírva semmi, csak az, hogy MSZ…Ez megint nem mond semmit, az MSZ Magyar Szabványt jelent, de ehhez még kelle egy azonosító szám is, kb így: MSZ-01-10007-82 Ez a hivatalos sószabvány, talán visszavonták, de hát ezt is vajon miért tették ?! Ki nem találnátok…biztosan csakis a mi érdekünkben és egészségünkért ! Naná ! Ha a wikipedián rákerestek akkor ott is sok érdekességet lehet találni…”csak azért nem váltották ki még a NaCl-t KCl-el teljesen, mert mániákus depressziót okoz…” Ezt elolvasva gondoltam, hogy rögtön kivetem magam az ablakon ! Ennyire izzadságszagú baromságot ritkán olvas az ember, nem ? Régen a só fizetõeszköz volt, nem azért mert az emberek nem tudtak só nélkül vagy sós íz nélkül létezni, de nem ám ! Egyszerûen amennyi sót veszítünk izzadsággal, vizelettel, széklette stb. naponta, pont annyit kell bevinnünk és erre a legmegfelelõbb a só, a NaCl. Ez évezredek óta így ment csak mostanában az egészségünkért aggódók próbálják megreformálni az étrendünket a “saját” érdekünkben, mert aggódnak a magas vérnyomáskialakulása miatt ! Szédületes.

De térjünk vissza a boltokban kapható sóra:

Volt egy idõben 99,7%-os NaCl só ausztriából, az talán jó lehet és még a Lidl-ben is hasonlót láttam…Ezek talán tiszták mert nem Magyarországról valók, de ki venne rá mérget? Sokkal egyszerûbb elballagni a patikába, illetve a 10-ik patikába is, ahol, ha szerencsések vagyunk, akkor rendelnek nekünk a kívánt mennyiségben és patika tisztaságú NaCl-t ! Én nem kockáztatnék az alapján, hogy mi van a dobozra, zacskóra írva !!!! Horváth Rozi, Sara Lee cég és a Nyirtassi cégek, talán Compass vagy Compex a neve, no Õk azok…persze vannak még sokan ezen a pályán (tengeri só, Sale Marino)  szín mérgeket árulnak !!!! Van még Fluoridos só is, ez a kedvencem (mintha a halálraitéltnek a méreginjekcióhoz még ciánt is kevernének, hogy még tutibb legyen a dolog…az elitélteket különben káliumkloriddal végzikbki az USA-ban, a fekete angyal is ezzel segítette át az örök vadászmezõkre azokat akiket evilági szenvedéseitõl meg akart kímélni…) és talán még szív mûtétek elõtt is ezzel állítják meg a szívét a betegnek… Szóval ez egy ilyen anyag, de csak akkor HA ELTOLJÁK AZ ARÁNYOKAT, ez benne az ördögi, szép mi ?

Ezen felül ott van még a patikában is (és az üzletekben) kapható fûszersóként árult VIVEGA 50%:50%-os koncentrációban ami a 30:1-hes képest az 1:1(=50%:50%) arányt valósítja meg, tehát megint csak méreg és mindezt kb. 5000,-HUF-ért, aranyárban…Nézzétek meg  a korpovit kekszet is…a felhasznált alapanyagok között “véletlenül” ott figyel a kálium klorid is… Ez üzletileg sem rossz, mert úgy nyírjuk ki saját magunkat, hogy közben még fizetünk is érte, és akik mindezt teszik velünk csak hátradõlnek és röhögnek rajtunk…Két legyet egy csapásra, végre eltisztulunk az útból és nekik még csak egy fillérjükbe sem kerül! Komolyan mondom, le a kalappal elõttük, hogy ezt mind meg tudták így ebben a formában csinálni ! Zseniális, nem ? Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban ? A só NaCl. Mit is mond a “visszavont” Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kõbe vésve ??? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia ! Ehhez képest nézzük meg a csatolt képeken található zacskót, dobozt 50%:50%, azaz 1:1 arányban van NaCl és KCl. Kell ezt még ragozni ? Ha ezek után még valaki meg tud minket gyõzni ennek az ellenkezõjérõl akkor még tovább kell olvasni azokat az anyagokat !

 

tovább

About The Author
-